logo bm 1 1   logo baru pknp
faq our address complaints and feedback sitemap

Anugerah Integriti, Governans dan Anti Rasuah (AIGA)

:
Anugerah Integriti, Governans dan Anti Rasuah (AIGA) yang diperkenalkan oleh Institut Integriti Malaysia (IIM) adalah merupakan satu anugerah bagi memberikan pengiktirafan dan penghargaan kepada sektor awam dan swasta yang menzahirkan komitmen dalam pembudayaan dan pengamalan integriti, tadbir urus terbaik serta inisiatif antirasuah dalam organisasi.

Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) telah berjaya merangkul Anugerah Gangsa di Anugerah Integriti Governas 2022 (AIGA 2022) Peringkat Kebangsaan  yang telah diadakan pada 17 Januari 2023 di Auditorium, Institut Integriti Malaysia. Penyampaian anugerah tersebut telah disempurnakan oleh Ahli Lembaga Pengarah Institut Integriti Malaysia (IIM), YBhg. Dato’ Yeow Wah Chin.

Pengiktirafan dalam Anugerah Integriti, Governans dan Anti Rasuah (AIGA) menjadi  penanda aras yang menunjukan kredibiliti dan komitmen pihak PKNP dalam memperkasakan pembudayaan dan pengamalan integriti dalam tadbir urus organisasi.

Penilaian AIGA melibatkan aspek penilaian dari segi pembuktian dokumentasi dan komitmen organisasi melalui rujukan kepada ISO 37001:2016 Anti Bribery Management System dan penilaian audit yang dilakukan oleh panel yang berpengalaman dan berpengetahuan berkaitan integriti dan pemerkasaan anti rasuah organisasi.

          DSC 3567 1

Contact us

logo 01

  Pahang State 
  Development Corporation

  16th Floor, Kompleks Teruntum
 25000 Kuantan, Pahang.

ICON TELEFON 02 01 +609 - 5658588  

icon fax 01 +609 - 5130510

icon email 01 webmaster[at]pknp[dot]gov[dot]my

icon email 01 corporate[at]pknp[dot]gov[dot]my

 

Visitor Counter

Code Qr

qr-code

Visit Website
Through Smart Phones

 

 

Latest Update


Wednesday, 4th October 2023

Lokasi Kami