Untitled Document
    Cetak Laman ini  Bookmark Laman ini             Tukar Latarbelakang   Tukar Latarbelakang   Tukar Latarbelakang   Tukar Latarbelakang   Tukar Latarbelakang       Kecilkan Tulisan Besarkan Tulisan     
2007 | Berita | Galeri dan Arkib  
Foto/Gambar
Buletin
Berita
 
e-Agency
  Carian  


Perkataan:

 
 
  Berita 


PKNP DAN SYARIKAT SWASTA JALIN USAHASAMA
27/07/2007 by Mazilah binti Mansor
- Bagi memastikan pembangunan perumahan yang berkualiti dan selesa
26 Julai, Kuala Lipis. Tahniah dan syabas kepada PKNP di atas usahanya menjalinkan usahasama dengan syarikat swasta bagi memastikan para pembeli memiliki rumah yang berkualiti, selesa serta lengkap dengan kemudahan asas.

Demikian dinyatakan oleh Dato’ Ir. Mohd Soffi bin Tan Sri Abdul Razak, Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Pusat Pertumbuhan Desa Negeri Pahang semasa berucap di Majlis Penyerahan Kunci Rumah Projek Penswastaan Bandar Baru Kuala Lipis.

“Pembangunan projek perumahan ini mencerminkan komitmen PKNP untuk membantu kerajaan negeri dalam program-program pembangunan selaras dengan keperluan dan kehendak rakyat”, katanya lagi.

Tambah beliau, kerajaan negeri melalui PKNP juga akan memastikan bahawa golongan bumiputera akan diberi peluang yang seluas-luas dalam pembangunan ekonomi di Bandar Baru Lipis yang mana Kompleks R & R Bandar Baru Kuala Lipis akan disewa sepenuhnya kepada usahawan Bumiputera.

Sebelum itu, dalam ucapan aluannya Ketua Eksekutif PKNP, Dato’ Haji Lias bin Mohd Noor berkata hasil daripada usahasama dengan Syarikat Perniagaan Usaha Jaleh Sdn. Bhd. pembangunan projek perumahan tersebut telah dapat dilaksanakan mengikut jadual yang telah ditetapkan.

Pembangunan Bandar Baru Kuala Lipis di atas tanah seluas 129 ekar ini mengandungi komponen-komponen seperti rumah kedai, rumah kediaman, pejabat kerajaan serta kemudahan awam seperti pasar dan stesyen bas. Pembinaannya akan dilaksanakan secara berperingkat-peringkat dan dijangka siap sepenuhnya pada tahun 2011.

Antara tetamu kehormat yang hadir sama di majlis tersebut ialah Dato’ Fong Koong Fuee, Pengerusi Jawatankuasa Sumber Manusia & Hal Ehwal Pengguna Negeri Pahang. Turut hadir, Ahli Parlimen Lipis, ADUN Jelai, ADUN Padang Tengku dan Pegawai Daerah Kuala Lipis.

kembali
 
 


Copyright 2016 Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang e-Agency Services. All rights reserved.
Untitled Document
Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang
Tingkat 16, Kompleks Teruntum, 25000 Kuantan, Pahang
Tel : 6+09 5658588 Fax : 6+09 5130510
Hakcipta Terpelihara 2016 Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang
Tarikh Akhir Kemaskini
12-02-2016
Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Peta Laman | Panduan Penggunaan | Hubungi PKNP
Hubungi Webmaster

Penafian : Kerajaan Malaysia dan PKNP tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami
kerana menggunakan maklumat di laman ini.
Paparan Terbaik menggunakan Mozilla Firefox dengan resolusi 1280 x 1024